Home > De Drempel
 
 
 
 

De Drempel

Je zou je beter willen voelen, niet zo gestresst, verdrietig, kwaad, gekwetst, gesloten, verlegen, geremd, eenzaam, enzovoorts. Je zou best meer open willen zijn. Je zou je gevoelens willen kunnen uiten. Maar je bent ook bang voor wat er boven kan komen, bang voor verlies van controle. Die angst kan ertoe leiden dat je het allemaal liever maar ontwijkt. Je gaat denken "ik ben nu eenmaal zo". Die overtuiging kan voor je bewustzijn verborgen blijven maar de invloed er van is groot. Je kan uiteindelijk zelfs tot de conclusie komen dat je er maar mee moet leren leven. Het heeft geen zin, er valt toch niets aan te doen.

Maar er is wel degelijk iets aan te doen. Je staat voor de drempel en hoewel die hoog is, moet je die drempel toch over om hulp te kunnen zoeken voor je problemen. Objectief gezien is dat vreemd. Wie kiespijn heeft gaat naar de tandarts, met een gekneusde hand ga je naar de huisarts. Maar met een gekneusd hart blijf je rondlopen om dat je bang bent om hulp te vragen.

De eerste en misschien wel meest belangrijke stap naar heling is, de aanvaarding dat er een probleem is, dat je daarbij hulp nodig hebt en dat er niets op tegen is om die hulp te vragen (aan wie dan ook). Je kunt kiezen voor meer kwaliteit in je leven.

 
Praktijk voor Gevoelstherapie