Home > Gevoelstherapie > Speyertherapie
 
 
 
 

Speyertherapie

Simon Speyer werd geboren in 1922 in Amsterdam. Tijdens de tweede wereldoorlog was hij drie jaar lang in Nederlands Indië geïnterneerd in een Japans kamp. Na de oorlog vestigde hij zich in de Verenigde Staten waar hij zijn tiendaagse neuropsychotherapie methode ontwikkelde. In 1973 werd die methode aan de Universiteit van Leiden voor het eerst in Europa geïntroduceerd op initiatief van Prof.dr. J. Bastiaans die toen hoofd van de psychiatrische universiteitskliniek was.
Ook aan de Universiteit van Leuven werd de methode geïntroduceerd. Prof. Dr. Steven de Batselier schreef als volgt over de therapie. ”De Speyer-methode is meer dan alleen maar een psychotherapie: het is een definitieve afrekening met een frustrerend verleden dat blijft doorklinken in het dagelijkse bestaan.”

Dr. Speyer voerde zijn eigen praktijk afwisselend in de V.S. en Europa en schreef twee boeken over de therapie, namelijk, “Nu pas begrijp ik mezelf” (Uitgeverij In den Toren, 1975) en “Ik haat van Jou!” (Uitgeverij Ankh-Hermes 1980). Hij overleed begin 2002 in Amsterdam.

 
Praktijk voor Gevoelstherapie